Jason Cousineau

My feedback

  1. 18 votes
    Sign in
    (thinking…)
    Sign in with: Facebook Google
    Signed in as (Sign out)

    We’ll send you updates on this idea

    2 comments  ·  Public » IT Pro - Controls and Knobs  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →
    Jason Cousineau commented  · 

    I just did some more digging regarding this issue. Apparently, if members are added inside of Teams they get the welcome message regardless of whether or not the UnifiedGroupWelcomeMessageEnabled setting is set to false. If members are added OUTSIDE of Teams via the Azure AD portal, O365 portal, the various O365, AAD, Exchange powershell cmdlets etc, then the UnifiedGroupWelcomeMessageEnabled setting IS honored, and since for Groups created IN Teams have that set to false by default, the new members do NOT receive a Teams welcome message NOR a legacy O365 Groups welcome message.

    To sum it up – the Teams client does NOT honor the UnifiedGroupWelcomeMessageEnabled setting at all and sends a Teams-specific welcome message ONLY when members are added FROM Teams. Groups created in Teams have the UnifiedGroupWelcomeMessageEnabled set to false, so when members are added OUT of Teams they don’t get ANY welcome message.

    This behavior is disjointed and confusing, especially for those people that are not savvy O365 admins that have extensively researched this behavior. Further, the fact that the welcome messages cannot be turned off completely (referring to the Teams-specific welcome message) is a problem. As an admin, I need to be able to set up Teams and Groups to have a unified, synchronous behavior across our organization no matter how members are added to a Group/Team.

    Jason Cousineau supported this idea  · 
  2. 20 votes
    Sign in
    (thinking…)
    Sign in with: Facebook Google
    Signed in as (Sign out)

    We’ll send you updates on this idea

    24 comments  ·  Public » Bugs  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →
    under review  ·  Suphatra responded

    Hi folks, is this still happening for you? If so, please send me your logs at sparavi (at) Microsoft (dot) com. I’ll see if we can repro the issue and figure out what’s going on.

    Thanks,
    Suphatra

    Jason Cousineau commented  · 

    We do restrict Teams creation however I am logged in with an account that has the ability enabled in the tenant settings. Also as I mentioned right clicking on the Teams button on the left side of the app and choosing the Create team menu item works.

    This is a very intermittent issue - sometimes the main create team button works, sometimes it doesn't do anything. Nothing seems to show up in the diagnostic log, nor does anything show up in a Telerik Fiddler trace when clicking the button. It's just that nothing happens. Also - this same issue happens in the browser as well, and is intermittent there too. Will send Diagnostics log to the supplied e-mail despite the fact that there does not appear to be anything useful in it.

    Jason Cousineau commented  · 

    The main create team button does not work - no error message, nothing happens. However, right clicking on the Teams icon on the left side and click create team does bring up the creation form. I believe this to be a bug.

    Jason Cousineau supported this idea  · 

Feedback and Knowledge Base



You are about to visit the UserVoice site for Microsoft Teams

We have partnered with UserVoice, a 3rd party service providing public discussion forums for product-specific feedback.

By clicking "Continue to UserVoice" you agree to UserVoice's Privacy Policy and Terms of Use.